Mandel- och romrussinbrowniesAmerikanska chokladrutor, smakrika och sega! Här en riktig lyxvariant med hackad mandel och romrussin. Du behöverBrownies
Glasyr
Gör så här:Cirka 20 stora eller 40 små. Ta fram ägg och smör för att de ska bli rumsvarma. Häll hett vatten över russinen och häll genast av. Lägg russinen i rom och ställ åt sidan. (Detta kan gärna göras en dag i förväg för att russinen ska ta åt sig av rommen.) Grovhacka mandeln. Blanda alla torrvarorna i en bunke, mjöl, kakao, farinsocker, vanilj, bakpulver och salt. Grovhacka chokladen och smält den i vattenbad. Rör i det rumsvarma smöret och blanda slätt. Blanda ner mandeln och russinen. Rör slätt och rör ner ett ägg i taget tills du har en jämn smet. Rör ner sirap och honung i smeten. Blanda nu ner torrvarorna och rör tills smeten är jämn. Bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt eller i en form. Lagret ska vara drygt en centimeter tjockt. (Smeten flyter inte ut så mycket, så det går bra att grädda på en plåt utan hög kant.) Grädda kakorna i 200 grader i 16-18 minuter. Låt dem svalna helt innan de skärs i bitar med en vass kniv. Vill du glasera kakan gör du så här: Hacka chokladen grovt med kniv och häll i en skål. Koka upp grädde och tillsätt smöret. Häll den varma grädden över chokladen. Låt stå en kort stund tills chokladen smält och rör sedan slätt men sluta när smeten är jämn. Bred ut glasyren jämt över kakan och ställ kallt tills den stelnat, gärna över natten. Skär med vass kniv. Kakan gör sig både som efterrätt, med glass till eller skuren i små bitar som godis eller småkaka. Håller länge i kyl, men smakar mest rumsvarm! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrötDagens viktigaste målStarta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk? FormbrödBaka lätt med formAtt jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd! ChokladkakorRött i chokladenVi erkänner gärna att vi älskar choklad! I allt från stabila kladdkakor till muffins. Få efterrätter är lika självklara till en god middag som de med choklad. Tackar du nej till hemgjord chokladglass, banankaka eller den härliga franska chokladkakan? Chokladälskaren som redan bakat mandelbrownies gör klokt i att prova ett nytt recept på chokladkaka med rött vin. Kan det bli godare? Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|